Barcelona maakt tegen Getafe geen fout in titelrace

FC Barcelona heeft donderdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de competitie. De ploeg van trainer Ronald Koeman was met 5-2 te sterk voor het stugge Getafe. Drie punten waren noodzakelijk na eerdere zeges van concurrenten Atletico Madrid en Real Madrid.

De avond begon met een bijzonder gebaar van Getafe. Zij vormden een erehaag voor Barcelona, dat vorige week de Copa del Rey wist te winnen. De Catalanen begonnen dus met een hoop vertrouwen aan het duel. En dat was wel goed te zien in de openingsfase. De ploeg speelde fris en fruitig en na vier minuten stond het bijna al 1-0. Een schot van Lionel Messi kwam tegen de lat, waarna de bal recht op de doellijn stuiterde. Maar vlak daarna was het alsnog raak voor de Argentijn. Hij kon alleen op het Getafe-doel af na een schitterende pass van Sergio Busquets. De aanvaller bleef rustig en schoot de bal met overtuiging het doel in. Maar Getafe kwam al snel terug. Nog binnen het eerste kwartier zorgde Clement Lenglet er met een eigen doelpunt voor dat het 1-1 werd.

Aan de andere kant van het veld werd Barcelona ook enorm geholpen door Getafe. Sofian Chakla dacht de bal terug te spelen op zijn keeper, maar dat ging helemaal mis. De bal rolde zo het doel in en dus stond de thuisploeg opnieuw op voorsprong. De marge werd nog wat ruimer door een nieuwe treffer van Lionel Messi in de 33e minuut: 3-1.

Na rust ging Barcelona wat minder spelen. Het tempo lag lager en het kansen creëren ging moeizaam. Lange tijd kwam de ploeg niet in de problemen, want Getafe kon niet echt een vuist maken. Maar twintig minuten voor tijd kregen de bezoekers na ingrijpen van de VAR een penalty vanwege een overtreding van Ronald Araujo. Enes Unal maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en dus bracht hij de spanning terug: 3-2. Vlak voor tijd maakte Barcelona aan alle onzekerheid een einde. Ronald Araujo kopte overtuigend raak uit een hoekschop van Messi. In de blessuretijd werd het ook nog 5-2, doordat Antoine Griezmann een penalty wist te benutten.

Door de overwinning staat Barcelona weer vijf punten achter koploper Atletico Madrid en de achterstand op Real Madrid is weer twee punten. De Catalanen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Madrileense ploegen.