Barcelona met aanvoerder Cillessen onderuit bij Celta de Vigo

FC Barcelona heeft zaterdagavond de competitiewedstrijd bij Celta de Vigo niet weten af te sluiten met een goed resultaat. Een B-team van de kersvers kampioen ging met 2-0 onderuit in Balaidos. Jasper Cillessen droeg de aanvoerdersband.

Barcelona begon goed aan het duel. Met goed combinatievoetbal werd al snel het initiatief gepakt, maar tot grote kansen leidde dit niet. De kersvers kampioen van Spanje moest al wel snel een tegenvaller incasseren toen Ousmane Dembele niet verder kon door een hamstringblessure. Naarmate de eerste helft vorderde werd Celta de Vigo wat sterker. Vlak voor rust was Araujo dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd gekeerd door Jasper Cillessen.

Vlak na de rust leek Celta op voorsprong te komen dankzij Araujo. De verdediger werkte de bal binnen na een foutje van Cillessen. De VAR besloot de treffer echter af te keuren wegens buitenspel. Het scheelde erg weinig. Tien minuten later maakte de thuisploeg wel een geldig doelpunt. Maxi Gomez gleed de bal binnen na een fraaie assist van Boudebouz. Vlak daarvoor moest Valverde voor de tweede keer noodgedwongen wisselen. Nu was het Todibo die niet verder kon. Vlak voor tijd kregen de gastheren na ingrijpen van de VAR een penalty wegens hands van Wagué. Iago Aspas schoot de bal overtuigend binnen vanaf elf meter, waardoor hij voor een 2-0 eindstand zorgde.