Barça met één been in halve finale van CL

Barcelona staat met één been in de halve finale van de Champions League. De Catalanen sloten de derde ontmoeting met Paris Saint-Germain van dit seizoen woensdagavond met een 1-3 zege af en PSG moet volgende week dinsdag in het Camp Nou dus minimaal drie keer scoren. De regerend kampioen van Frankrijk kan dan wel weer beschikken over aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic.

In Europese wedstrijden lukte het geen enkele club meer om sinds 2006 in het Prinsenpark te winnen, maar woensdag kwam er dus een einde aan die ongeslagen reeks van 33 wedstrijden voor PSG. De bezoekers begonnen erg gretig, maar doordat de tegenstander alles achterin goed dicht zette, kwamen zij er in de beginfase nog niet echt doorheen. Het bleef wachten op die ene flits van Lionel Messi en Neymar en die kwam er na een kwartier. Messi controleerde de bal op de rand van het strafschopgebied en zocht de verre hoek, maar mikte tegen de paal. PSG kwam met de schrik vrij, maar incasseerde drie minuten later alsnog de 0-1.

Gregory van der Wiel liet veel ruimte vallen, waardoor Neymar vrij voor het doel kon worden gezet door Messi en de openingstreffer kon binnenschuiven. PSG kreeg een minuut later een nieuwe domper te verwerken: aanvoerder Thiago Silva verliet met een hamstringblessure het veld en werd afgelost door de herrezen David Luiz. Barcelona had de wedstrijd volledig onder controle, maar na een klein half uur had het zowaar 1-1 kunnen worden. Edinson Cavani controleerde de bal na een pass van Ezequiel Lavezzi echter slecht en daardoor kon Javier Mascherano ingrijpen. PSG hoopte na rust iets aan de achterstand te kunnen doen en kwam bijzonder snedig uit de kleedkamer.

Zo werd Javier Pastore op tijd afgestopt door Gerard Piqué en zette hij even later doelman Marc-André Ter Stegen met een schot aan het werk. Ook Adrien Rabiot deed een poging, maar hij mikte met zijn linkerbeen te centraal op het doel. Barcelona moest na 55 minuten verder zonder Andrés Iniesta, die na botsing met Pastore was blijven liggen en werd vervangen door Xavi. Barcelona deed op zijn beurt niet veel met het balbezit en het duel bevond zich dan ook op een dood punt. Laurent Blanc hoopte PSG daar bovenop te helpen en bracht Lucas Moura in de ploeg. Halverwege de tweede helft kreeg Suárez het stadion echter compleet stil: hij speelde Luiz door de benen, soleerde de zestien binnen en verraste Salvatore Sirigu met een schot in de korte hoek.

PSG deed echter bijna direct wat terug, maar Ter Stegen hield een staalhard schot van Cavani tegen. Les Parisiens leken plaatsing voor de volgende ronde dan ook wel te kunnen vergeten en zeker nadat Suárez er ook nog 0-3 van maakte: hij troefde de lamlendig spelende Luiz andermaal af en plaatste de bal keurig in de kruising. Twee minuten later deed PSG geheel onverwachts toch nog wat terug: Van der Wiel nam de bal van buiten de zestien op de slof en schoot via Jérémy Mathieu raak. Het doelpunt kwam op naam van de Nederlander te staan. Voor PSG lijkt het desondanks een kansloze missie om voor de tweede keer in de geschiedenis de laatste vier te bereiken.

Bron: voetbalzone.nl