Barcelona met veel pijn en moeite langs Real Valladolid

FC Barcelona heeft de uitwedstrijd bij Real Valladolid winnend afgesloten: 0-1 In een warm Valladolid maakte Arturo Vidal de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg van trainer Quique Setién liet twee gezichten zien.

Setién koos ervoor om zonder Luis Suarez te starten. De oefenmeester liet zijn elftal eens in 3-5-2 formatie spelen door Jordi Alba en Nelson Semedo hoog te laten staan op het veld. In de eerste helft werkte dat behoorlijk goed. Laatstgenoemde was erg dreigend en werd veel betrokken in het aanvalsspel. De goede openingsfase werd al vroeg beloond. Arturo Vidal schoot de bal na een kwartier spelen hard binnen via de paal. De assist kwam van Lionel Messi, waardoor hij zijn 20e assist mocht noteren. Vlak daarna leek Antoine Griezmann de voorsprong te verdubbelen. Semedo gaf de bal strak voor, maar de Franse spits trapte volledig over de bal heen. Ook Real Valladolid kreeg een enorme kans op een doelpunt. Kike Perez was de defensie van Barcelona op snelheid de baas, maar op het moment van schieten gleed hij uit.

Na de rust was er een ander Barcelona te zien. Het frisse spel uit de eerste helft was totaal verdwenen. Al snel kwam de vermoeidheid aan het licht bij de Catalanen. Real Valladolid begon steeds meer te geloven in een goed resultaat en de thuisploeg pakte het initiatief over. Voormalig Twente-spits Ünal was dicht bij de gelijkmaker, maar Ter Stegen keerde zijn inzet met een prachtige duik. Barcelona kwam amper meer tot grote kansen. Messi was nog dichtbij met een vrije trap, maar de bal werd overgetikt door doelman Masip. Ook waren er nog twee momenten waarvoor een strafschop gegeven kon worden. Suarez werd neergehaald en Pique werd overduidelijk vastgehouden. Maar de VAR corrigeerde de beslissing van de scheidsrechter niet. Uiteindelijk wist Barcelona de voorsprong met heel veel pijn en moeite over de streep te trekken.

Na vanavond heeft Barcelona nog twee wedstrijden op het programma staan. De Catalanen treffen nog Osasuna (thuis) en Deportivo Alaves (uit). Door de zege bij Valladolid is de achterstand op Real Madrid één punt. Maar de koploper van La Liga heeft een wedstrijd minder gespeeld.