Barcelona morst bij debuut De Jong direct punten

FC Barcelona is matig begonnen aan het nieuwe seizoen in de Liga. De Catalanen wisten tijdens het debuut van Frenkie de Jong en Antoine Griezmann niet te overtuigen tegen Athletic Bilbao. Uiteindelijk was het de thuisploeg die in de slotfase van het duel met de 1-0 winst ervan door ging.

FC Barcelona kende vrijdag een matige start van de competitie. In San Mames wist de ploeg van trainer Ernesto Valverde de volledige negentig minuten niet te overtuigen. Met Frenkie de Jong speelde Barcelona in een veel te laag tempo en creëerde het nauwelijks kansen. De grootste kans kwam van Luis Suarez, die na een fout in de defensie van Athletic, de bal op de paal werkte. De Uruguayaan moest enkele minuten later het veld met een kuitblessure verlaten. Voor rust wist Rafinha ook nog de lat te raken met een bekeken schot, maar een uitgespeelde aanval wist Barcelona niet te creëren.

Ook in de tweede helft bleef Barcelona tegen Athletic in een te laag tempo voetballen. De thuisploeg kwam er zo nu en dan uit met een counter, maar werd in de tweede helft niet tot nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Ter Stegen. Tot aan de laatste minuut, toen invaller Aduriz voor de drie punten zorgde voor Athletic. De 38-jarige aanvaller werkte de 1-0 met een omhaal achter Ter Stegen.