Barcelona morst in stadsderby eerste punten van 2020

FC Barcelona is het nieuwe jaar met puntverlies begonnen. De ploeg van Ernesto Valverde leek zaterdagavond met een 2-1 overwinning naar huis te gaan, maar in de slotfase zorgde de Chinees Wu Lei voor de 2-2 in de derbi Barceloni.

FC Barcelona wist dat het op bezoek bij stadsgenoot Espanyol vol aan de bak moest om ook na het weekend koploper te blijven in de Liga. En een echt duel werd het, want de thuisploeg streed voor iedere meter en probeerde met vooral harde tackles Barcelona uit hun spel te halen. Dat lukte de thuisploeg behoorlijk goed, want Barcelona kwam in de eerste helft slechts tot drie echte kansen, waaronder ene punter van Luis Suarez die op de paal belande.

De enige echte kans van Espanyol was in de eerste helft ook direct raak. Na ruim 20 minuten spelen wist David Lopez namelijk een hoekschop naar de verre hoek te verlengen en daarmee kopte hij de 1-0 binnen.

In de tweede helft gooide Valverde zijn ploeg om en kwam Vidal in de ploeg om het fysieke geweld te weerstaan. En met Vidal kwam Barcelona na 5 minuten spelen in de tweede helft dan ook op gelijke hoogte, nadat Suarez een voorzet van Alba binnen liep. Kort erna had Suarez opnieuw een hoofdrol en legde hij de bal op het hoofd van Vidal, die vervolgens eenvoudig 2-1 binnen kon koppen.

Barcelona leek de eerste overwinning van het nieuwe jaar naar zich toe te trekken, maar een kwartier voor tijd ontving Frenkie de Jong zijn tweede gele kaart en moest de Nederlander voor het eerst in zijn carrière het veld verlaten met rood.

De rode kaart van Frenkie werd de ommekeer in de wedstrijd. De thuisploeg voelde dat er meer in zat tegen Barcelona. Twee minuten voor tijd kreeg Barcelona dan ook uiteindelijk de deksel op de neus. Chinees Wu Lei schoot de 2-2 achter doelman Neto.

Barcelona start het nieuwe jaar door het gelijke spel tegen stadsgenoot Espanyol met puntverlies. Daarmee komt Real Madrid wederom op gelijke hoogte qua punten. Komende week neemt FC Barcelona het in de Spaanse Supercup op tegen Atletico Madrid.