Barcelona morst tegen tien man Alavés opnieuw punten

FC Barcelona heeft opnieuw puntverlies geleden in de Liga. Na de nederlaag in de clasico morst de ploeg van Ronald Koeman ook punten op bezoek bij Alavés. Het werd in Baskenland 1-1 door een treffer van Antoine Griezmann.

Het FC Barcelona van Ronald Koeman moest na de nederlaag in de clasico tegen Real Madrid zich tegen Alavés zien te herpakken. Maar het liep anders voor de Catalanen in de eerste helft. Na een misser van de jarige Ansu Fati werd het na een half uur spelen aan de andere kant 1-0 voor Alavés. Een terugspeelbal van Gerard Pique werd door doelman Neto slecht verwerkt en Rioja kon vervolgens de bal over de doellijn lopen.

Voor FC Barcelona was het schot van Ansu Fati in de eerste helft het gevaarlijkste moment. De Catalanen speelden in een te laag tempo en kwamen door het harde spel maar zelden voor het doel van de thuisploeg. Tot frustratie van Lionel Messi, die geel kreeg nadat hij een bal hard voor arbiter Hernandez Hernandez schoot.

In de tweede helft haalde Barcelona onder meer Busquets en Dembélé naar de kant en ging Barcelona met Pedri en Trincao op zoek naar de aansluitingstreffer. En na de rode kaart van Ignacio trok Alavés zich massaal terug. De pressie van Barcelona zorgde een minuut na de rode kaart voor de 1-1 van Antoine Griezmann. De aanvaller ontving de bal uit de kluts en tikte de bal uiteindelijk met een stiftje in het doel. Het was het tweede doelpunt van Griezmann in 20 wedstrijden.

Barcelona ging in de slotfase op zoek naar de overwinning. Een kopbal van Pique werd van de lijn gehaald en meerdere afstandsschoten werden gestopt de muur van de thuisploeg. Uiteindelijk leverde het balbezit van ruim 72% niets meer op en morst FC Barcelona opnieuw punten.