Barcelona na ijzersterke wedstrijd naar finale Copa del Rey!

FC Barcelona heeft zich alsnog weten te plaatsen voor de finale van de Copa del Rey! De ploeg van trainer Ronald Koeman was woensdagavond na verlenging met 3-0 te sterk voor Sevilla. Een knappe comeback na de 2-0 nederlaag in het heenduel.

Barcelona zat vanaf het begin lekker in de wedstrijd. En de Catalanen kwamen al in de twaalfde minuut op voorsprong. Ousmane Dembele vond de ruimte voor een schot en hij zag zijn inzet schitterend binnen vallen in het doel. De thuisploeg had echter niet genoeg aan 1-0, dus de jacht op meer treffers ging volop door. Die kwamen er niet meer bij in de eerste helft, al bleef Barcelona de bovenliggende partij.

Ook na rust was Barcelona de ploeg met het initiatief en Sevilla moest vooral achteruit lopen. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was Jordi Alba heel dicht bij de belangrijke 2-0. De linksback zag zijn volley uiteenspatten op de lat. Een kwartier voor tijd kreeg Sevilla om het tweeluik te beslissen. De bezoekers kregen een penalty, maar die leidde niet tot een treffer. Marc-Andre ter Stegen keerde de inzet van Lucas Ocampos! Het echte spektakel kwam in de blessuretijd. Eerst kreeg Sevilla-speler Fernando zijn tweede gele kaart en dus moest hij vertrekken met een rode prent. En toen kwam de allerlaatste minuut. Barcelona leek uitgeschakeld, maar Pique kopte knap raak waardoor er een verlenging kwam: 2-0.

Al snel in de eerste helft van de verlenging maakte Barcelona de beslissende 3-0. Het was invaller Martin Braithwaite die de bal via het lichaam van Vaclik in het doel kopte. Sevilla ging daarna op jacht naar de benodigde treffer, maar die kwam er niet meer. En dus mag Barcelona zich finalist noemen van de Copa del Rey 2020-2021!