Barcelona na rust kopje onder op Man City

Manchester City heeft zich dinsdagavond in eigen huis gerevancheerd voor de 4-0 afstraffing die het twee weken geleden aan de broek kreeg in Barcelona. De bezoekers kwamen via Lionel Messi nog wel op voorsprong, maar City knokte zich knap terug en won uiteindelijk met 3-1. Ilkay Gündogan was met twee treffers de grote man aan de kant van de Engelsen.

Barcelona begon de wedstrijd in Manchester op dezelfde manier als het de vorige confrontatie met City eindigde. Neymar en Messi sneden na twintig minuten spelen al als een mes door de boter en de Argentijn kon afronden voor zijn negentigste goal in de Champions League. Willy Caballero greep even later geweldig in bij een nieuwe poging van Neymar en de doelman zag zijn ploeg daarna steeds beter in de wedstrijd komen.

Ilkay Gündogan was vijf minuten voor rust het eindstation van een goede aanval en hij kon een voorzet van Raheem Sterling eenvoudig binnen werken. City ging dankzij Fernandinho zelfs bijna met een voorsprong de rust in, maar de poging van de Braziliaan ging net naast. Na rust was het opnieuw City dat het overwicht had en de beste kansen creëerde. Sterling slaagde er nog net niet in te scoren, maar De Bruyne deed dik vijf minuten na de thee toch het net bollen.

De Belg mocht van een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal heerlijk achter Marc-André ter Stegen. André Gomes dacht 25 minuten voor tijd orde op zaken stellen, maar hij zag zijn bal op de lat gaan, terwijl De Bruyne vlak daarna ook het houtwerk trof. Gündogan had een kwartier voor tijd meer geluk: de Duitser kreeg de bal van Sergio Agüero en schoot in een keer de 3-1 tegen de touwen.