Barcelona onderuit in halve finale na spektakelstuk

FC Barcelona is er donderdagavond niet in geslaagd om de finale van de Spaanse Supercup te bereiken. In een spektakelstuk in Saoedi-Arabië was Atletico Madrid uiteindelijk met 3-2 te sterk voor de Catalanen.

Nadat Real Madrid zich woensdag al plaatste voor de finale van de Supercup, hoopte FC Barcelona donderdagavond hetzelfde te doen. Maar het liep in een knotsgek duel anders voor de Catalanen. De ploeg van Ernesto Valverde was oppermachtig in de eerste helft en kreeg via Messi en Arturo Vidal de nodige kansen. Barcelona vergat echter te scoren. Via de VAR hoopte Barcelona nog een strafschop te krijgen, maar die werd niet toegekend. De VAR zou later in het duel nog een aantal keer een hoofdrol opeisen.

Spektakel

In de tweede helft veranderde alles. Na nog geen 20 seconde spelen keek Barcelona tegen een 1-0 achterstand aan. Koke kon vrij door de defensie van Barcelona lopen en passeerde Neto vervolgens eenvoudig. Lang kon Atletico Madrid niet genieten van die voorsprong, want nog geen 4 minuten later was het Messi die met een hard schot de 1-1 tegen de touwen schoot.

Barcelona ging na de 1-1 op zoek naar de voorsprong. Antoine Griezmann was met een lobje dichtbij, maar hij stuitte op doelman Oblak. Even later was het wel raak via Lionel Messi, maar zijn treffer werd afgekeurd, omdat de VAR een handsbal had geconstateerd. Na ruim een uur spelen kwam de 2-1 er toch voor Barcelona, nadat Antoine Griezmann de rebound van Luis Suarez binnen kopte tegen zijn oude club. Barcelona dacht kort na 2-1 de voorsprong uit te bouwen naar 3-1, maar deze keer werd een doelpunt van Pique afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel.

Tien minuten voor tijd kreeg Barcelona de deksel op de neus, toen Morata aan mocht leggen vanaf de stip. Neto werkte Correa naar de grond, waardoor de arbiter genoodzaakt was om een strafschop te geven. Morata faalde niet en zette Atletico Madrid op 2-2.

Voor FC Barcelona eindigde het duel in een mineur, nadat Angel Correa vijf minuten voor tijd de 3-2 maakte voor Atletico Madrid. De aanvaller kon in een identieke situatie als bij de 0-1 vrij op Neto aflopen. De Argentijn faalde niet en bezorgde de Madrilenen de overwinning.

Barcelona is door de nederlaag uitgeschakeld in het Supercup-toernooi. Atletico Madrid en Real Madrid strijden zondag in de finale op de Spaanse Supercup. FC Barcelona neemt het volgende week in de Liga op tegen Granada.