Barcelona ontsnapt tegen Elche door laat doelpunt van Nico

FC Barcelona is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen. De ploeg van trainer Xavi leek op weg naar nieuw puntenverlies door een 2-0 voorsprong te verspelen in de thuiswedstrijd tegen Elche. Maar door een laat doelpunt van Nico blijven de punten alsnog in Camp Nou!

Barcelona leek al razendsnel op voorsprong te komen. Jutgla kwam in de tweede minuut vrij voor doelman Badia van Elche en de aanvaller schoof de bal kalm binnen. Maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. Na een kwartier mocht Jutgla wel echt juichen. Hij kopte de bal knap binnen uit een hoekschop. Het publiek in Camp Nou hoefde daarna niet lang te wachten op een volgend hoogtepunt. Een paar minuten na de openingstreffer haalde Gavi de bal op in het midden van het veld. De talentvolle middenvelder begon aan een dribbel en uiteindelijk belandde hij in een interessante positie om uit te halen. De poging die volgde was meer dan goed, want de bal vloog het doel in via de paal. In het restant van de eerste helft liet de ploeg van Xavi bij vlagen nog fraaie dingen zien. Er zat veel diepgang in het spel en er waren meerdere gevaarlijke momenten. Gescoord werd er niet meer voor het rustsignaal.

Barcelona kwam niet helemaal scherp uit de kleedkamer voor de tweede helft. Daardoor kreeg Elche meteen twee grote kansen via Boye en Lucas Perez. Gelukkig wisten zij niet te scoren. Ondanks deze momenten was er weinig tot niks aan de hand voor de thuisploeg. Maar na een uur spelen ging het helemaal mis. Binnen een minuut wisten Morente en Milla te scoren en zo was het opeens 2-2. Niet voor het eerst dit seizoen maakte Barcelona het zichzelf moeilijk door een voorsprong weg te geven. Er werd in het vervolg van de wedstrijd flink gejaagd op een nieuwe voorsprong. Jutgla miste een enorme kans en een schot van invaller Nico werd voor de lijn gekeerd door een tegenstander. Een nieuwe domper was aanstaande, maar het kwam in de slotfase toch nog goed. Na een fraaie actie van Gavi kon Nico de bal keihard binnen schieten. Deze treffer bleek uiteindelijk voldoende voor een hele belangrijke overwinning.