Barcelona op halve kracht langs Rayo Vallecano

Na de overwinning van Atletico Madrid moest FC Barcelona zaterdagavond in het eigen Camp Nou winnen van Rayo Vallecano om de Madrilenen op achterstand te houden in de Liga. En dat lukte de ploeg van Ernesto Valverde. De Catalanen waren namelijk in eigen huis met 3-1 te sterk voor Rayo Vallecano.

In aanloop naar de Champions League-confrontatie met Olympique Lyon moest FC Barcelona in eigen huis nog wel even afrekenen met laagvlieger Rayo Vallecano. Coach Ernesto Valverde hield onder meer Ivan Rakitic en Sergi Roberto op de bank. Zij kregen rust, maar ook de elf spelers in het veld speelden op halve kracht. Barcelona kreeg in de eerste helft dan ook weinig kansen. De enige grote kans van Rayo vloog er na een kleine 25 minuten in. De Tomas kreeg in de omschakeling teveel ruimte van Pique en Semedo en schoot vervolgens de 1-0 in de verre hoek binnen.

Ruim tien minuten later herstelde Barcelona zich alweer tegen het defensieve Rayo. Gerard Pique kon vrij inkoppen na een scherpe voorzet van Lionel Messi. Barcelona domineerde na de 1-1 volledig, maar zette niet aan om Rayo genadeloos af te straffen.

Na de pauze kreeg Barcelona na vijf minuten spelen een strafschop, nadat Semedo aangetikt werd in het strafschopgebied. Lionel Messi bezorgde Barcelona vanaf de stip de 2-1. In de slotfase maakte Barcelona ook nog de 3-1. Het was het mooiste doelpunt van de avond, waarbij Suarez en Rakitic tot op de achterlijn combineerden en de Uruguayaan uiteindelijk de laatste treffer voor de Catalanen maakte.

Door de overwinning blijft FC Barcelona de koploper in de Liga en gaat het zich vanaf zondag voorbereiden op de return in de Champions League tegen Olympique Lyon.