Barcelona op rare avond met ruime cijfers langs Cadiz

Barcelona heeft zaterdagavond voor de vijfde keer op rij gewonnen in de competitie. Op bezoek bij Cadiz wist de ploeg van Xavi met 0-4 te winnen. Maar de avond had een nare bijsmaak door een medisch noodgeval op de tribune.

Door het drukke programma voerde Xavi veel wijzigingen door in de opstelling. Zo maakte Hector Bellerin zijn debuut voor de club en daarnaast stond ook Memphis weer eens in de basis. In de eerste helft kon Barcelona geen vuist maken tegen laagvlieger Cadiz, dat in de eerste speelrondes nog niet wist te winnen en daarin zelfs niet tot scoren kwam. Raphinha kwam voor de rust het dichtst bij een doelpunt toen zijn schot afketste op de paal.

Tien minuten na rust werd de ban gebroken door Frenkie de Jong. De Nederlander kon de bal in het lege doel schieten, nadat een voorzet van Gavi niet goed werd verwerkt door de doelman van Cadiz. Kort daarna bracht Xavi met Dembele, Pedri en Lewandowski een aantal kanonnen binnen de lijnen. Laatstgenoemde had niet lang nodig om tot scoren te komen. De spits zag dat de bal vrij kwam vlak voor de doellijn en de Pool was er op tijd bij om ‘m over de lijn te tikken. Vervolgens kabbelde de wedstrijd voort richting het eindsignaal. Maar in de slotfase ging het mis op de tribune.

Een supporter kreeg een hartstilstand en daarom moest hij gereanimeerd worden. De scheidsrechter legde de wedstrijd meteen stil, waarna een onzekere periode aanbrak. Iedereen werd stil en wachtte in onzekerheid af wat er zou gaan gebeuren. Na een tijd op het veld te hebben gestaan gingen beide teams de kleedkamers in om te wachten op updates over deze verschrikkelijke situatie. Uiteindelijk kwam het nieuws dat de supporter in stabiele toestand op weg was naar het ziekenhuis.

Na dit nieuws werd besloten om de wedstrijd nog af te maken. Ondertussen waren veel supporters al naar huis gegaan. In de laatste tien minuten wist Barcelona via Ansu Fati en Ousmane Dembele nog twee keer te scoren. Maar een jubelstemming was er al lang niet meer.