Barcelona presenteert jaarrekening: Miljoenenverlies door coronacrisis

De coronacrisis heeft er flink ingehakt bij FC Barcelona. De club heeft vanwege het virus in het afgelopen jaar een miljoenverlies geleden, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. Mede daardoor moest FC Barcelona deze zomer ook afscheid nemen van enkele spelers.

Zo maakt de club bekend dat in het afgelopen jaar een verlies is geleden van 97 miljoen euro. De jaarrekening van de Catalanen laat zien dat er 203 miljoen euro minder werd verdiend door de coronacrisis. Daarbij speelt de kaartverkoop een belangrijke rol. Daardoor liep het zeker 67 miljoen euro mis. Ook commercieel werd er een stuk minder verdiend, onder meer aan merchandise. De Catalanen liepen zeker 72 miljoen euro mis.

Afbeelding

FC Barcelona vroeg de spelers eerder dit jaar om ook een deel van het salaris in te leveren om de lastige periode te overbruggen. De club bezuinigde 42 miljoen euro aan salarissen voor de spelers.

Een flinke dreun voor de club, aangezien het de afgelopen jaren financieel voor de wind ging. Mede door het virus moest FC Barcelona deze zomer noodgedwongen spelers als Suarez, Rakitic en Vidal laten gaan om aan de financiële regels in Spanje te voldoen.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter