Barcelona profiteert optimaal van misstap concurrentie

FC Barcelona heeft in de achttiende speelronde van de Liga optimaal geprofiteerd van de misstappen van Real Madrid en Atletico Madrid. De Catalanen waren zondagavond met 2-1 te sterk voor Getafe.

FC Barcelona heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie. De ploeg van Ernesto Valverde zag Atletico Madrid eerder op de dag gelijk spelen tegen Sevilla (1-1) en Real Madrid verliezen van Real Sociedad (0-2). Voor Barcelona de mogelijkheid om het verschil met Atletico Madrid op vijf punten te zetten.

En dat deden de Catalanen tegen de nummer zeven van de Liga. Met de bekende namen in de basis kwam Barcelona pas na twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Lionel Messi reageerde alert, na een afgeslagen voorzet, en kon eenvoudig doelman Soria passeren. Vijf minuten voor de pauze verdubbelde Luis Suarez de voorsprong, na opnieuw een afgeslagen voorzet. De Uruguayaan volleerde de 2-0 perfect binnen.

Omslag

Vlak voor rust kwam de thuisploeg terug. Alba en Lenglet zagen er niet goed uit bij een strakke voorzet van Getafe. Aanvaller Angel hield bij de tweede paal het overzicht en liet Mata de 1-2 binnen tikken.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Barcelona werd slordig en maakte veel fouten, Getafe zette meer druk op de defensie van Barcelona. De thuisploeg werd bij vlagen ook gevaarlijk voor het doel, maar een uitstekend keepende Ter Stegen hield meerdere keren zijn ploeg op de been.

Uiteindelijk wist Getafe de gelijkmaker niet meer te maken en wint Barcelona met 2-1. Daarmee is de Liga halverwege en zijn de Catalanen winterkampioen. Donderdag speelt de ploeg van Ernesto Valverde in de Copa del Rey tegen Levante.