Barcelona rekent eenvoudig af met Mallorca bij hervatting LaLiga

FC Barcelona is goed uit de startblokken gekomen na de hervatting van de Liga. De ploeg van Quique Setién trainde de afgelopen weken hard om goed voor de dag te komen bij de hervatting van de competitie. En dat pakte goed uit, want Real Mallorca werd in eigen huis eenvoudig met 4-0 opzij gezet.

FC Barcelona begon op Mallorca indrukwekkend. Na ruim 1 minuut spelen stond de ploeg van trainer Quique Setién al op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Jordi Alba werd met veel kracht binnen gekopt door Arturo Vidal. Maar ook na het doelpunt zette Barcelona de thuisploeg vol onder druk waardoor Mallorca niet tot nauwelijks iets kon bewerkstelligen.

Voor de pauze kwam Barcelona ook nog op 2-0 voorsprong. Martin Braithwaite, die in de basis begon, kon profiteren na geklungel in het strafschopgebied van de thuisploeg. De Deen scoorde daardoor zijn eerste doelpunt in het shirt van de Catalanen.

Na de pauze nam Barcelona gas terug en was Mallorca in de eerste fase het meest dreigend. Toch viel het doek volledig voor Mallorca nadat Jordi Alba 3-0 binnen schoot. De vleugelverdediger werd alleen op het doel afgestuurd dankzij een geweldige pass van Messi. Vlak voor tijd schoot de Argentijn zelf, in het ogende trainingspotje, de 4-0 tegen de touwen.

Door de overwinning blijft FC Barcelona ook na de onderbreking koploper in de Liga. Dinsdag treffen de Catalanen Leganés in het eigen Camp Nou.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter