Barcelona schrijft historie met derde wereldtitel

Barcelona heeft het WK voor clubteams op zijn naam geschreven. De ploeg van Luis Enrique was in Yokohama te sterk voor River Plate uit Argentinië en is vanaf nu de eerste club die het mondiale toernooi driemaal heeft gewonnen: 0-3. Lionel Messi nam tegen zijn landgenoten de openingstreffer voor zijn rekening. De topscorer aller tijden van Barcelona is de eerste speler die in een jaar in zeven verschillende competities heeft gescoord voor club en zijn land.

River Plate liet zich in de eerste helft absoluut niet onbetuigd. Het team van Marcelo Gallardo stond tactisch uitstekend opgesteld en beet flink van zich af. Los Millonarios konden het doel van Claudio Bravo echter alleen van afstand bestoken. Het was Messi die na 36 minuten het scorebord in beweging kreeg. Op aangeven van Neymar werkte de Argentijn de bal achter doelman Marcelo Baravero. Hoewel Messi het leer tegen zijn arm kreeg, protesteerden de spelers van River niet en werd de goal goedgekeurd.

Op slag van rust had Luis Suárez al het duel min of meer in het slot kunnen gooien. De aanvaller kwam na voorbereidend werk van Messi oog in oog met Barovero te staan, maar kreeg het leer niet in het doel. Na de onderbreking gooide el Pistolero de wedstrijd alsnog in het slot. De ex-speler van FC Groningen en Ajax ontving na vier minuten spelen een heerlijke pass van Sergio Busquets en schoot het leer achter Barovero: 0-2.

River Plate wist zich geen raad met de aanvallen van Barcelona, dat nadrukkelijk op zoek was naar een derde doelpunt. Een geniale actie van Neymar langs tal van de verdedigers leverde geen strafschop op en Suárez sprong vervolgens slordig om met een goede kans. De Uruguayaan kreeg in de 68e minuut alsnog zijn doelpunt. Na een heerlijke pass van Neymar kopte Suárez het leer tegendraads in achter Barovero: 0-3, het laatste wapenfeit van het duel. Het was voor de aanvaller zijn 21e doelpunt in zijn laatste 18 duels voor Barcelona en het 176e doelpunt van de Catalanen in 2015: één meer dan afgelopen jaar, 175.

Bron: voetbalzone.nl