Barcelona scoort belangrijk uitdoelpunt in Manchester

FC Barcelona is één stap verwijderd van het bereiken van de halve finale van de Champions League. De Catalanen waren woensdag op Old Trafford met 1-0 te sterk voor Manchester United.

FC Barcelona een stap verwijderd van de halve finale van de Champions League. De ploeg van Ernesto Valverde had op Old Trafford aan één doelpunt genoeg om met de overwinning naar huis te gaan. Na een kwartier spelen was het Luis Suarez die de 0-1 binnen knikte bij de tweede paal, na een scherpe voorzet van Lionel Messi.

Barcelona domineerde in het eerste kwartier volledig, maar desondanks kreeg het niet veel kansen tegen een defensief United. De grootste kans kwam na de 0-1 van Coutinho, die na goed terug leggen vrij op doel kon schieten. Echter lag doelman De Gea in de weg.

Beide ploegen slaagde er in het laatste kwartier van de eerste helft niet in om grote kansen te creëren. De thuisploeg werd wel een stuk brutaler en kreeg meer controle.

In de tweede helft drong Manchester United meer en meer aan, maar de thuisploeg had niet het vermogen om de defensie van Barcelona echt op de proef te stellen. De ploeg van Ernesto Valverde kreeg in de tweede helft ook nauwelijks kansen. Messi en Co. leken genoegen te nemen met de minimale voorsprong voor de return in Camp Nou.

Uiteindelijk wist Manchester United de defensie van Barcelona niet te verslaan en bleef het op Old Trafford 0-1 voor de bezoekers. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Camp Nou en verdedigd Barcelona een minimale voorsprong.