Barcelona sloopt Valencia en maakt zich op voor Spaanse bekerfinale

Barcelona mag zich alvast gaan opmaken voor de Spaanse bekerfinale op 21 mei. De Catalanen moeten over een week nog wel op bezoek bij Valencia, maar lieten in de eerste ontmoeting voor eigen publiek geen spaan heel van de bezoekers. Dankzij vier goals van Luis Suárez én een hattrick van Lionel Messi kregen los Che genadeloos op de broek: 7-0. De return in Mestalla over zeven dagen is daardoor niet meer dan een formaliteit.

De beker gold voor Valencia als laatste kans om nog iets van het verloren seizoen te maken, maar dat was de spelers van coach Gary Neville niet af te zien. Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, had Barcelona namelijk al een schier onoverbrugbaar gat geslagen, met speciale dank aan Suárez. De Uruguayaan schoot in minuut zeven raak in de verre hoek en knalde vijf minuten later op aangeven van Aleix Vidal fraai de 2-0 binnen. Valencia had helemaal niks in te brengen en incasseerde na een half uur spelen ook nog eens een derde tegentreffer.

Na een typische Barcelona-aanvaller over meerdere schijven bereikte Neymar na een handig overstapje de vrijstaande Messi, die oog in oog met doelman Mathew Ryan geen fout maakte. Het ging vervolgens van kwaad tot erger voor de bezoekers. Kort nadat Messi de lat had geraakt na een snelle counter vloerde Shkodran Mustafi de doorgebroken Argentijn in de zestien, waarna hij met rood moest vertrekken. Enige geluk voor Valencia was dat Neymar de strafschop miste: zijn nonchalante inzet eindigde op de paal.

De misser had geen enkel effect op de thuisploeg, die na rust gewoon doorging waar het gebleven was en kansen bleef creëren. Gerard Piqué, Messi en Sergio Busquets misten stuk voor stuk een goede mogelijkheid, maar de weg naar de finale werd uiteindelijk verder geplaveid door la Pulga, die na een uur spelen zijn 500e doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Suárez was met een slim hakballetje opnieuw belangrijk en Messi rondde vervolgens koeltjes af.

Daarmee was de gifbeker echter nog niet leeg voor de bezoekers. Messi completeerde zijn hattrick, al kreeg hij daarbij wel hulp van Ryan, die de harde knal van de Argentijn slecht verwerkte en de 5-0 moest toestaan. Niet veel later maakte ook Suárez zijn heerlijke avond compleet met een derde en een vierde doelpunt doelpunt. Op aangeven van invaller Adriano tekende de ex-Ajacied met een rake kopbal voor de 6-0 om vervolgens met een schot via de binnenkant van de paal de eindstand op 7-0 te bepalen.

Bron: voetbalzone.nl