Barcelona sluit Amerikaanse tour af met zege op New York Red Bulls

FC Barcelona heeft de USA Tour 2022 met een overwinning afgesloten. De ploeg van Xavi was in de nacht van zaterdag op zondag met 0-2 te sterk voor New York Red Bulls. Ousmane Dembele, uitblinker in de voorbereiding, was opnieuw heel belangrijk.

Frenkie de Jong mocht voor het eerst deze voorbereiding in de basis beginnen. De Nederlander maakte een goede indruk in de eerste helft met een aantal fraaie dribbels. Daarnaast viel ook het spel van Robert Lewandowski op. De Pool was enorm gretig en zocht ook naar zijn eerste doelpunt in het shirt van Barcelona. Hij kreeg een aantal grote kansen, maar de bal wilde er niet in. Vijf minuten voor rust lukte het Ousmane Dembele wél om het net te vinden. Na een mooie combinatie met Raphinha schoof de Fransman de bal keurig binnen. Het was alweer zijn vierde doelpunt in de voorbereiding.

In de tweede helft was Barcelona een stuk sterker, maar afstand werd er lange tijd niet genomen van New York Red Bulls. Wel kregen de Catalanen een aantal grote kansen. Vlak voor tijd werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Invaller Memphis maakte dankbaar gebruik van een fout in de Amerikaanse achterhoede en uiteindelijk kon de Nederlander de bal in het lege doel schuiven.