Barcelona sluit groepsfase af in stijl

FC Barcelona heeft met een 6-1 galavoorstelling tegen Celtic groep H van de Champions League als winnaar afgesloten. Neymar deed met de Schotse defensie wat hij wilde en was met drie doelpunten de grote man bij de thuisploeg. Het was de eerste hattrick voor Neymar in het shirt van Barcelona. Hij maakte zijn doelpunten binnen de 13 minuten.

De Catalanen namen al snel afstand van de bezoekers uit Glasgow. Na een lange aanval kon Gérard Piqué de bal al in de zevende minuut simpel van dichtbij in de touwen schieten. Celtic, met Virgil van Dijk en Derk Boerrigter in de basis, slaagde er niet in het combinatievoetbal te ontregelen en liep voornamelijk achteruit.

Nog voor de rust was de wedstrijd beslist. Na een prima actie en een nog betere assist van Neymar tikte Pedro Rodriguez de 2-0 binnen en Neymar tekende zelf even later voor de 3-0. De Braziliaan zette de wat houterige en hulpeloos ogende Celtic-defensie af en toe voor schut en nam na de rust ook de vierde en vijfde treffer voor zijn rekening. De 4-0 kwam na een prachtig één-tweetje met Xavi en bij de 5-0 prikte hij de bal eerst even door de benen van Efe Ambrose.

Daarmee was de gifbeker voor de arme bezoekers nog niet leeg. Invaller Cristian Tello deed met een schot van vijftien meter, dat via het been van Van Dijk binnenviel, ook nog een duit in het zakje.

Georgios Samaras zorgde toch nog voor een glimlach op de Schotse gezichten met een eretreffer in de extra tijd.