Barcelona sluit groepsfase af met winst tegen Sporting Lissabon

Barcelona heeft de groepsfase van de Champions League in stijl afgesloten. Het team van Ernesto Valverde boekte een degelijke zege op Sporting Portugal, dat zodoende niet bij de eerste twee in Groep D eindigde. De Portugezen gaan met zeven punten als nummer drie verder in de Europa League, terwijl Juventus een overwinning bij Olympiacos boekte en uiteindelijk drie punten achter Barcelona eindigde: elf om veertien.

De eerste helft in het Camp Nou was er een om snel te vergeten. Voor Barcelona, dat zonder Lionel Messi aantrad, stond er immers niets meer op het spel en dat zorgde ervoor dat de ploeg van Valverde duidelijk een tandje lager speelde. De Catalanen kwamen in de eerste 45 minuten niet verder dan een mislukt schot van André Gomes en een kans van Luis Suárez oog in oog met Rui Patricio. Sporting, met Bas Dost op de bank, was tegelijkertijd niet in staat om voor gevaar rond het doelgebied van Jasper Cillessen te zorgen. De Nederlander hoefde nauwelijks in actie te komen.

Na rust maakten Dost en Gelson Martins hun entree, maar Barcelona domineerde en kreeg na 59 minuten spelen loon naar werken. Na een corner van Denis Suárez kopte Alcácer de bal diagonaal achter Rui Patricio: 1-0. Luttele minuten voorkwam Cillessen een snelle gelijkmaker van de Portugezen. Na een voorzet vanaf rechts leek Dost voor de 1-1 te zorgen, maar Cillessen redde goed. Sporting slaagde er niet in om voor meer gevaar te zorgen. Barcelona, met inmiddels Messi binnen de lijnen, verloor de controle over de wedstrijd niet en verdubbelde vlak voor tijd de voordelige marge. Voormalig Azulgrana Jérémy Mathieu werkte een voorzet van Denis Suárez achter zijn eigen doelman: 2-0.