Barcelona speelt frustratie van zich af: 0-8 op Deportivo

Barcelona heeft woensdagavond flink uitgehaald. De titelverdediger van de Primera División verpulverde Deportivo la Coruña met liefst 0-8. Luis Suárez had een zeer groot aandeel in de monsteroverwinning van de Catalanen. De aanvaller nam zelf vier doelpunten voor zijn rekening en stond aan de basis van drie andere treffers. Door de overwinning blijft Barcelona in ieder geval tot komend weekend (gedeeld) lijstaanvoerder van de Spaanse competitie.

In de eerste helft waren Deportivo en Barcelona meer aan elkaar gewaagd dan het scorebord in de rust deed vermoeden. De ploeg van Luis Enrique ging echter efficiënt om met de kansen en legde in de eerste 45 minuten de basis voor de overwinning in Riazor. Na elf minuten was het al raak: na een corner ondervond Suárez weinig tegenstand en kon hij voor de 0-1 zorgen. De spelers van Deportivo claimden een overtreding van el Pistolero op Sidnei, maar de scheidsrechterlijke leiding wilde daar niet aan.

Deportivo zorgde voor diverse gevaarlijke momenten rondom en in het strafschopgebied van Claudio Bravo. Het leverde echter niet een gelijkmaker op. Na nog geen half uur spelen verdubbelden de bezoekers de voordelige marge. Lionel Messi ontving een bal van Andrés Iniesta en gaf het leer in één keer mee aan Suárez, die Manu wederom verschalkte. Hoe de thuisploeg het vervolgens ook probeerde, de aanvalspogingen sorteerden geen effect.

In de tweede helft nam Barcelona definitief afstand; na vier minuten verscheen de 0-3 reeds op het scorebord. De defensie zag Rakitic over het hoofd na een pass van Suárez en zodoende kon de Kroaat voor het derde doelpunt zorgen. De Uruguayaan nam vervolgens de 0-4 en 0-5 voor zijn rekening. De verdedigers van Deportivo wisten zich geen raad met een pass van Messi en zodoende kon Suárez eenvoudig zijn hattrick completeren, om vervolgens na voorbereidend werk van Messi en Neymar ook de vijfde treffer van de Catalanen te maken.

Messi pikte ook een doelpunt mee; in de 73e minuut verzilverde hij een hakassist van Suárez. De defensie had de moed na de 0-3 van Rakitic al zichtbaar opgegeven; Barcelona liep in de slotminuten nóg verder uit. Marc Bartra mocht ongehinderd oprukken en hield, oog in oog met Manu, het hoofd koel: 0-7. Het slotakkoord kwam op naam van Neymar, die de derde assist van Suárez in de wedstrijd verzilverde.

Bron: voetbalzone.nl