Barcelona speelt in spectaculaire wedstrijd gelijk tegen Inter

FC Barcelona is er woensdagavond niet in geslaagd om in punten gelijk te komen met Inter in de Champions League. De Catalanen speelden in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk tegen de Italiaanse ploeg. Door dit resultaat is overwintering in het grootste Europese clubtoernooi een stuk lastiger geworden.

Vorige week troffen beide ploegen elkaar in Milaan en daar was Inter met 1-0 te sterk. Hierdoor hadden de Italianen voorafgaand aan de aftrap in Spotify Camp Nou een voorsprong van drie punten op Barcelona. De ploeg van Xavi had een overwinning hard nodig om veel perspectief te houden op de achtste finale van de Champions League. Het belangrijke duel was vanaf de eerste minuut een feest om te bekijken. Voor rust kregen beide ploegen een aantal grote kansen voordat Ousmane Dembele zijn ploeg in de slotfase van de eerste helft op voorsprong bracht: 1-0.

Kort na rust trok Inter de stand gelijk via Nicolo Barella. De middenvelder profiteerde van matig verdedigen van Pique. Na iets meer dan een uur spelen werd het zelfs 1-2 voor de bezoekers. Lautaro Martinez schoot de bal via beide palen in het net. Met de voorsprong op zak kon Inter achterover leunen en counteren, terwijl Barcelona alles op alles zette om in ieder geval gelijk te maken. Dat lukte acht minuten voor tijd toen een van richting veranderd schot van Robert Lewandowski een doelpunt opleverde. Met deze opsteker ging de thuisploeg daarna op zoek naar een winnende treffer. Die leek alleen gemaakt te worden door Inter. Na een snelle uitbraak wist Robin Gosens de bal achter zijn landgenoot Marc-Andre ter Stegen te schieten. Deze 2-3 bleek echter niet het slotakkoord van een heerlijke wedstrijd. In blessuretijd zorgde Lewandowski met een fraaie kopbal nog voor de 3-3!

Door het gelijkspel heeft Barcelona na vier wedstrijden vier punten verzameld in groep C. Dat zijn er drie minder dan Inter, dat op dit moment op de felbegeerde tweede plek staat. Die geeft namelijk recht op overwintering in de Champions League. Beide teams gaan het de komende weken nog opnemen tegen het al geplaatste Bayern München en Viktoria Plzen.