Barcelona wint eenvoudig, maar overtuigd niet tegen Villareal

FC Barcelona heeft zondag weer eens gewonnen in de competitie. Nadat het afgelopen week gelijk speelde tegen Atletico Madrid en de week ervoor verloor van Real Betis, wisten de Catalanen in het eigen Camp Nou met 2-0 te winnen van Villarreal. FC Barcelona miste tegen de nummer zeventien van de Liga maar liefst acht spelers vanwege blessures, maar met dezelfde elf namen als tegen PSV wist FC Barcelona zonder groots te spelen eenvoudig af te rekenen met Villarreal.

Ernesto Valverde begon tegen Villarreal met dezelfde namen als tegen PSV. De coach mist namelijk Luis Suárez, Cillessen, Umtiti, Arthur, Sergi Roberto, Rafinha, Vermaelen en Samper vanwege blessures. En met dezelfde elf namen domineerde de ploeg van Ernesto Valverde de volledige wedstrijd, maar was het niet groots wat Barcelona liet zien.

De Catalanen kwamen in de eerste helft wel op een 1-0 voorsprong. Ousmane Dembélé, die in de eerste helft voor het meeste gevaar zorgde, zette na ruim 35 minuten spelen de bal voor en Gerard Pique kopte zijn ploeg op voorsprong. Verder kreeg Barcelona in de eerste helft een aantal kleine kansen via Rakitic en Lionel Messi, maar beide hadden het vizier niet op scherp tegen Villarreal. De bezoekers werden in de eerste helft alleen via Gerard Moreno gevaarlijk. Hij won een duel van Lenglet en zag zijn schot vervolgens op de paal belanden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FC Barcelona had het balbezit en Villarreal hoopte op een uitbraak. Maar die kwam er in de tweede helft vrijwel niet meer. De thuisploeg had de voorhoede van Villarreal onder controle en kon zelf via schoten van Messi en Coutinho nog een aantal keer gevaarlijk worden.

In de slotfase gooide de ingevallen Carles Aleña het duel in het slot, toen hij één op één met doelman Asenjo kwam. De talentvolle middenvelder stiftte de bal koelbloedig over de doelman heen en zette Barcelona daarmee op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Door de overwinning mag Barcelona zich voor heel even weer de koploper in de Liga noemen. ‘Koploper’ Sevilla komt namelijk later vanavond nog in actie. Atletico Madrid morste eerder op de zondag al twee punten bij Girona.