Barcelona wint in aanloop naar el clasico ruim van Deportivo

FC Barcelona heeft de koppositie in de Liga verstevigd. De ploeg van Ernesto Valverde won zondagavond tijdens een galavoorstelling met 4-0 van Deportivo la Coruña, terwijl concurrent Valencia dit weekend punten verspeelde. Het enige smetje op het duel was de blessure van Paco Alcacer. De aanvaller viel met een spierblessure uit en mist daardoor de clasico.

Barcelona domineerde vanaf minuut één in Camp Nou. Onder leiding van Messi, Suarez en Iniesta vuurden de Catalanen de ene bal naar de andere bal af op het doel van doelman Rubén. Barcelona raakte zondag ook niet voor niets enkele keren de paal en lat. De ploeg van Ernesto Valverde scoorde al vroeg via Luis Suarez, maar door buitenspel van Alcacer ging dat doelpunt niet door. Even later moest diezelfde Alcacer het veld verlaten met een spierblessure. De aanvaller is ruim drie weken buitenspel.

Barcelona had een half uur nodig om op voorsprong te komen. Het was Lionel Messi die het overzicht voor het doel bewaarde en Suarez de mogelijkheid gaf om 1-0 binnen te schieten. Tien minuten later was het opnieuw raak voor Barcelona. Lionel Messi raakte voor de zoveelste keer de paal, maar het was Paulinho die in de nastoot 2-0 binnen tikte.

Na de pauze ging Barcelona onverminderd door. Het was Suarez die drie minuten na rust al voor de 3-0 zorgde. De Uruguayaan scoorde voor rust ook al, maar arbiter Lahoz zag de bal niet over de lijn gaan. Iniesta, die bij vlagen geweldige dingen liet zien, kreeg na bijna een uur rust voor de clasico.

Lionel Messi had tegen Deportivo zijn dag niet. De Argentijn kreeg geweldig veel kansen in het duel, maar doelman Rubén hield Messi van scoren af. De superster kon Rubén ook vanaf 11 meter niet passeren.

Het slotstuk was wederom voor Paulinho. De Braziliaan kon ook de 4-0 simpel binnen tikken, nadat Alba de paal raakte. Barcelona blijft door de overwinning de koploper in de Liga en kijkt uit naar de clasico in Madrid.