Barcelona wint zonder te schitteren op Levante

Barcelona heeft zondagmiddag een zakelijke overwinning geboekt. Het spel van de ploeg van Luis Enrique in de uitwedstrijd tegen Levante was allesbehalve sprankelend, maar de punten ging wel mee naar Catalonië; 0-2. Het scorebord in het Ciutat de Valencia kwam in beweging dankzij David Navarro (eigen doelpunt) en Luis Suárez. Het was voor Barcelona alweer de 28e officiële wedstrijd op rij zonder nederlaag (23 zeges, 5 remises): een evenaring van de recordreeks onder Josep Guardiola. De Catalanen hebben na vandaag weer drie punten meer dan Atlético Madrid, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld.

In een zeer enerverende eerste helft legde Barcelona de basis voor de overwinning. Het team van Luis Enrique startte furieus aan de wedstrijd en had de bal na twee minuten al achter doelman Diego Mariño liggen. Volgens de arbitraire leiding stond Lionel Messi echter buitenspel toen hij een uitstekende pass van Andrés Iniesta ontving, terwijl dat niet het geval was. Barcelona bleef druk zetten, behaalde zelfs tachtig procent balbezit en dat resulteerde na dik twintig minuten in de 0-1. Na een voorzet van Iniesta ging de bal via de rug van Navarro achter Mariño: het 68.000e doelpunt in het Spaanse voetbal.

Barcelona leek zodoende een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan, maar Levante beet goed van zich af. De hekkensluiter meldde zich regelmatig bij het strafschopgebied van de Catalanen en zette Claudio Bravo aan het werk. Het aluminium voorkwam dat een tegenaanval tien minuten voor rust de gelijkmaker van les Granotes betekende. Een inzet van José Luis Morales belandde op de paal en zodoende ontsnapte Barcelona ternauwernood aan de 1-1.

Na de onderbreking bleef Levante in eerste instantie een lastige tegenstander voor Barcelona, dat in het Ciutat de Valencia moeite had om degelijke aanvallen op te zetten. Een doelpunt van Messi in de 51e minuut werd, dit keer terecht, wegens buitenspel afgekeurd, maar tot veel meer was MSN niet in staat. De thuisploeg was, naarmate de tweede helft verstreek, minder gevaarlijk, maar Barcelona kon het zich niet veroorloven om op een minimale voorsprong te leunen. Het was uiteindelijk Suárez die op aangeven van Messi het duel in de extra tijd in het slot gooide: 0-2.

Bron: voetbalzone.nl