Barcelona zet enorme stap richting Champions League-finale dankzij geniale Messi

FC Barcelona heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de finale van de Champions League. De Catalanen waren in het eigen Camp Nou met 3-0 te sterk voor Liverpool. Lionel Messi werd wederom de grote man aan Barça’s zijde.

Het werd een zeer lastige avond in Camp Nou voor Barcelona, waarin Liverpool 90 minuten lang domineerde. De bezoekers waren scherper en vonden elkaar in de eerste helft ook makkelijker dan Barcelona. Toch wisten Suarez en Messi bij vlagen Alisson op de proef te stellen.

Een briljant moment van Jordi Alba zorgde ervoor dat Barcelona na 45 minuten op een 1-0 voorsprong stond. De vleugelverdediger legde de bal perfect achter de verdediging van Liverpool en Luis Suarez tikte de 1-0 binnen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en was Liverpool direct bij de start van de tweede helft dichtbij de gelijkmaker via Milner. De middenvelder stuitte echter op Ter Stegen.

Liverpool probeerde in de tweede helft druk te zetten op de defensie van Barcelona, maar die bleef overeind. Het was Barcelona dat in de slotfase genadeloos toesloeg. Het werd het kwartier van Lionel Messi, die na 75 minuten spelen voor de 2-0 zorgde, nadat Suarez eerst op de laat schoot. Na ruim 80 minuten zorgde Messi voor het mooiste moment van de wedstrijd. De Argentijn schoot vanaf zo’n 25 meter een vrije trap achter doelman Alisson.

In de slotfase konden de Catalanen nog verder uitlopen, maar in de afronding faalde het. Het bleef in Camp Nou bij 3-0. Volgende week dinsdag hopen de Catalanen op Anfield een plek in de finale te veroveren.