Barcelona zet vrij eenvoudig Olympiakos opzij

Barcelona heeft in het Camp Nou eenvoudig gewonnen van Olympiacos. De Catalanen waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en zelfs het wegsturen van Gerard Piqué had geen invloed op het spelbeeld: 3-1. Juventus had tegelijkertijd zeer veel moeite met Sporting Portugal, maar won uiteindelijk wel: 2-1. Barcelona gaat fier aan kop in Groep D met negen punten, gevolgd door Juventus met zes punten.

De Catalaanse grootmacht was oppermachtig tegen Olympiacos en dat leidde al snel tot de openingstreffer, al had Barcelona wel hulp nodig van Dimitrios Nikolaou. De verdediger kon een voorzet van Gerard Deulofeu niet goed verwerken en schoot de bal ongelukkigerwijs achter zijn doelman Silvio Proto. Daarna regende het kansen voor Barcelona, waarbij Paulinho het aluminium raakte en Deulofeu, Luis Suárez en Lionel Messi op de Belgische sluitpost stuitten.

Vlak voor rust moest Gerard Piqué inrukken met een tweede gele kaart: de Spanjaard dacht met zijn arm de 2-0 te maken, maar scheidsrechter William Collum beoordeelde het voorval als opzettelijk hands, waarna Piqué kon douchen. Na de pauze bleef Barcelona de betere partij en Messi onderstreepte dat door een vrije trap binnen te knallen, hoewel het schot houdbaar leek voor Proto. De treffer betekende de honderdste van Messi in Europees verband en de Argentijn moet in dat opzicht alleen Cristiano Ronaldo (113) voor zich dulden. Kort daarna maakte Lucas Digne de 3-0 en maakte Nikolaou vlak voor tijd nog de eretreffer namens de Grieken.

Lees meer op www.voetbalzone.nl

Facebook
Twitter