Barcelona zonder Messi ruim langs Betis

FC Barcelona heeft zondag in het eigen Camp Nou geen fouten gemaakt. De ploeg van Ernesto Valverde was in eigen huis met 5-2 te sterk voor Real Betis, dat nog wel op voorsprong kwam. Het is de eerste overwinning van Barcelona in het nieuwe seizoen.

Na de nederlaag van afgelopen week bij Athletic Bilbao kreeg FC Barcelona slecht nieuws te verwerken. Niet alleen Suarez viel uit met een blessure, ook Ousmane Dembélé is langere tijd niet inzetbaar. Bovendien bleek Lionel Messi nog niet fit voor het duel met Betis. Ernesto Valverde moest daarom puzzelen en dat zorgde ervoor dat Carlez Perez in de basis mocht beginnen tegen Betis en de 16-jarige Ansu Fati werd in de selectie opgenomen.

Barcelona kende een moeizame eerste helft in Camp Nou, waarin het nauwelijks kansen wist te creëren en zelfs moest oppassen voor de counter van Real Betis. Die counter kwam er meerdere keren en in de vijftiende minuut leverde het zelfs de 0-1 voorsprong op voor Betis. Een fout van Busquets zorgde ervoor dat Fekir na twee passes de bal achter Ter Stegen kon schieten.

Vlak voor rust kwam FC Barcelona terug in de wedstrijd. Een voorzet van Sergi Roberto werd door Antoine Griezmann binnen gevolleerd. Rafinha kreeg even later nog de kans om Barcelona op voorsprong te zetten, maar de Braziliaan miste de bal.

Na de pauze schakelde FC Barcelona een versnelling op en werd het de avond van Griezmann. De Fransman schoot vijf minuten na de pauze zijn tweede tegen de touwen, waarna Barcelona snel uitliep naar 4-1. Carles Perez bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de 3-1 en na een uur spelen wist Jordi Alba Barcelona op 4-1 te zetten.

Een kwartier voor tijd vergrote Barcelona opnieuw de voorsprong na een combinatie tussen Perez en Griezmann. Uiteindelijk mocht Vidal de 5-1 binnen schieten. Daarmee was de overwinning een feit, maar het slotstuk van de wedstrijd was voor Loren, die met een geweldig afstandsschot Real Betis nog de 5-2 bezorgde.

Vijf minuten voor tijd bracht Ernesto Valverde de nog maar 16-jarige Ansu Fati in het veld voor Carles Perez. Daarmee is hij de op twee na jongste debutant in de Liga. Komende week staat voor FC Barcelona het duel met Osasuna op het programma. De vraag is of Lionel Messi dan weer fit is.