Bartomeu blijft voorzitter van Barça

Joseph Maria Bartomeu is herverkozen als voorzitter van Barcelona. De 52-jarige zakenman kreeg ruim 54 % van de stemmen achter zich en troefde daarmee overtuigend uitdager en ex-voorzitter Joan Laporta af. Bartomeu blijft dus ook de komende 6 jaar preses bij Barça.

Bartomeu nam in januari 2014 over van voorzitter Sandro Rosell, die moest aftreden nadat hij in opspraak was geraakt bij de transfer van Neymar. Begin dit jaar kwam Bartomeu zelf onder vuur te liggen en zag hij zich genoodzaakt om voorzittersverkiezingen te organiseren.

Dankzij het succesvolle seizoen van Barcelona, dat naast de titel ook de Copa del Rey en de Champions League won, was Bartomeu favoriet om zichzelf op te volgen.

Die rol maakte hij dus met verve waar. Ruim 54,6 procent van de Catalaanse socio’s stelden hun vertrouwen in Bartomeu. Die won zo nog redelijk afgetekend van zijn drie uitdagers. Oud-voorzitter Joan Laporta, gesteund door clubicoon Johan Cruijff, kreeg 33 procent van de stemmen, de andere twee kandidaten (Agusti Benedito en Toni Freixa) speelden geen rol van betekenis.

Facebook
Twitter