Blessure Messi overschaduwt overwinning

Barcelona heeft zaterdagmiddag een degelijke overwinning op Las Palmas geboekt. De ploeg van Luis Enrique zegevierde drie dagen na de 4-1 nederlaag bij Celta de Vigo met 2-1 over de eilandclub. Luis Suárez nam beide doelpunten voor zijn rekening. Smet op de overwinning was de knieblessure van Lionel Messi en de gemiste strafschop van Neymar. Barcelona heeft nu al drie strafschoppen in zes Primera División-duels gemist; evenveel als in de twee, complete, voorgaande voetbaljaargangen.

Het vroege uitvallen van Messi was een domper voor de Catalanen. Na een duel om de bal greep de sterspeler in de vierde minuut naar zijn knie en vervolgens probeerde hij de wedstrijd te hervatten. Na enkele minuten liet Messi zich alsnog vervangen, door Munir El Haddadi. Hoewel Barcelona circa zeventig procent balbezit had, was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de bezoekers. Een schot van Wakaso Mubarak van afstand was een prooi voor Marc-André ter Stegen.

Na 25 minuten spelen verscheen de 1-0 van Barcelona op het scorebord. Uit een goede voorzet van Sergi Roberto vanaf de rechterkant kopte Suárez het leer achter Javi Varas; 1-0. De druk op het doel van Las Palmas nam vervolgens toe, maar de bezoekers lieten zich richting de rust ook niet onbetuigd en probeerden via enkele tegenaanvallen het doel van Ter Stegen te bereiken. Dat resulteerde niet in meer doelpunten voor rust.

Na nog geen tien minuten in de tweede helft verdubbelde Suárez de voordelige marge. Na een diepe bal van El Haddadi schoot de Uruguayaan het leer in de bovenhoek: 2-0. Neymar liet ruim tien minuten later na om Barcelona op 3-0 te zetten. Na een handsbal van Antolin Alcaraz schoot de Braziliaan de toegekende strafschop over het doel van Varas. Een door Gerard Piqué van richting veranderde inzet van Jonathan Viera, in de 87e minuut, kwam te laat voor de bezoekers, al stond Ter Stegen daarna nog wel een tweede doelpunt van Viera in de weg.