Bojan Krkic verlaat Barcelona

Stoke City, de Engelse eersteklasser, kondigde de komst van de Barça-aanvaller vandaag aan. Bojan Krkic, ooit het grootste talent in de jeugdrangen van Barça genoemd, verlaat zijn geliefde club nu definitief na 3 uitleenbeurten bij Roma, Milan en Ajax.

Bojan Krkic was in de jeugdreeksen altijd een stap voor op zijn leeftijdgenoten, zowel qua techniek als spelinzicht. De aanvaller verlaat de club met het etiket van ‘all-time topschutter’ op La Masia, met in totaal meer dan 400 doelpunten. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal onder Frank Rijkaard. In de oefenwedstrijd tegen Al-Ahly scoorde hij meteen. Zijn eerste officiële doelpunt kwam er op 17-jarige leeftijd, tegen Villarreal, waardoor de jongste speler ooit was die scoorde voor Barça in de Liga.

Ondanks zijn talent had Bojan het moeilijk om een plaats af te dwingen in het eerste elftal van de Catalanen. Tijdens vier seizoenen bij de club (2007-2011) moest hij opboksen tegen spelers als Samuel Eto’o, Zlaten Ibrahimovic en Lionel Messi. Uiteindelijk scoorde hij 26 doelpunten voor het eerste elftal. Uiteindelijk heeft Bojan toch wat prijzen behaald bij ‘zijn’ club, hij verlaat Barça met 3 titels, 2 CL-medailles, één Copa del Rey, een Europese Supercup, 2 Spaanse Supercup en een WK voor Clubs titel.

Facebook
Twitter