BREAKING | Messi blijft nog minimaal één jaar bij FC Barcelona

Lionel Messi heeft bekend gemaakt dit seizoen bij FC Barcelona te blijven. De afgelopen weken werden de geruchten over een vertrek van de Argentijn steeds luidruchtiger. Messi zou het beleid van de Catalanen, met in de hoofdrol voorzitter Josep Maria Bartomeu, zat zijn. Mede hierdoor wilde de aanvaller deze zomer eigenlijk vertrekken. Zojuist is dus duidelijk geworden dat een vertrek er dit seizoen niet in zit en Messi dus nog minimaal één seizoen in Barcelona zal blijven.

De belangrijkste reden voor het aanblijven van Messi is zijn doorlopende contract. De 33-jarige aanvaller ligt nog tot volgende zomer vast bij FC Barcelona, wat inhoudt dat geïnteresseerde clubs nu zijn afkoopclausule van 700 miljoen euro hadden moeten afbetalen. Aangezien geen enkele club dit momenteel wil en kan betalen, zit er voor Messi niks anders op dan dit seizoen nog te blijven. De Argentijn laat aan Goal weten dat hij de club van zijn leven niet met een rechtszaak wil verlaten.

”Het bestuur van deze club onder leiding van Bartomeu is een ramp”, vertelt Messi in het interview. ”Er zit geen plan achter het huidige management. Ze vullen het ene gat naar de ander. Ik heb de voorzitter het hele seizoen verteld dat ik weg wil. Mijn vrouw en kinderen moesten huilen en daar moet ik ook aan denken.”

Manchester City was favoriet om Messi deze zomer in te lijven. Zij moeten nu dus nog minimaal één seizoen wachten op een nieuwe kans. Als Messi komende zomer zijn contract bij FC Barcelona niet verlengt, is hij vervolgens transfervrij.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter