Champions League-ticket binnen voor Barcelona na werelddoelpunt Alba

FC Barcelona heeft zaterdagavond een Champions League-ticket veiliggesteld voor volgend seizoen. De ploeg van trainer Xavi won met 1-2 op bezoek bij concurrent Real Betis. Jordi Alba zorgde voor grote opluchting met het winnende doelpunt in de allerlaatste seconde.

Vanaf de eerste minuut waren Real Betis en FC Barcelona aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, maar het duurde even voordat er kansen werden gecreëerd. Namens de bezoekers was Ronald Araujo heel dicht bij de openingstreffer met een harde kopbal. Hij zag zijn inzet op fraaie wijze gekeerd worden door doelman Rui Silva. Aan de andere kant voorkwam de paal dat Guido Rodriguez Real Betis op voorsprong bracht.

Ook na rust deden beide ploegen niks voor elkaar onder. Er was een invaller voor nodig om het duel open te breken. Ansu Fati wist een kwartier voor tijd met een rollertje doelman Silva te verrassen en de bal rolde rustig het doel in. Lang kon Barcelona niet genieten van de voorsprong. Drie minuten na de 0-1 stond het alweer gelijk door een rake kopbal van Marc Bartra, oud-speler van FC Barcelona. Het leek er vervolgens op dat de wedstrijd in 1-1 ging eindigen. Maar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd kwam de bal voor de voeten van Jordi Alba. De linksback twijfelde geen moment en schoot de bal met heel veel overtuiging binnen. Deze 1-2 was niet alleen voldoende voor drie punten, maar ook voor een belangrijk Champions League-ticket. Want door deze zege kan Barcelona niet meer uit de top 4 vallen.