Clubliefde overwint: Pique levert miljoenen in

Voor het geval iemand nog twijfels had over de clubliefde van Gerard Piqué voor FC Barcelona, de verdediger steunt zijn club opnieuw. De Catalaan heeft namelijk ingestemd om 50% van zijn salaris in te leveren dit seizoen.

Piqué staat zoals altijd zijn club bij. Ook in tijden als de club in financiële problemen zit vanwege de pandemie. Daarom hebben Pique, Marc-André Ter Stegen, Clément Lenglet en Frenkie De Jong hun contract verlengd. Pique zou volgens de Spaanse sportkrant Sport hebben gevraagd hoeveel salaris er ingeleverd moet worden om de club te helpen. Pique zou daarom zeker 50% van zijn salaris hebben ingeleverd.

Uiteraard heeft de verdediger de contractverlenging onder bepaalde voorwaarden verlengd. Zo kan de verdediger transfervrij vertrekken als hij minder dan 35% van de wedstrijden speelt. Daarnaast zal het salaris van Pique, en de andere drie spelers die salaris hebben ingeleverd, in de komende seizoenen weer oplopen.

Pique hielp FC Barcelona al eens eerder uit de brand. Twee seizoenen geleden zorgde de verdediger er namelijk persoonlijk voor dat Rakuten de nieuwe sponsor van de club zou worden.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter