De Jong keert na blessureleed terug in wedstrijdselectie

Goed nieuws voor FC Barcelona en Quique Setién. De oefenmeester kan weer een beroep doen op Frenkie de Jong. De Nederlander keert na weken blessureleed terug in de selectie voor het thuisduel met Osasuna. Ook Arthur is weer van de partij.

De Jong liep tijdens de competitiehervatting tegen RCD Mallorca een kuitblessure op. De klachten leken in eerste instantie mee te vallen, dacht ook de medische staf van Barcelona. Dat bleek echter een flinke misvatting te zijn. De Jong miste uiteindelijk maar liefst acht competitiewedstrijden. Donderdagavond, als Barça het opneemt tegen Osasuna, kan hij zijn rentree maken.

Dat is goed nieuws voor Setién. Met het oog op de return tegen Napoli in de achtste finales van de Champions League kan hij een fitte selectie goed gebruiken. Daarom is ook de terugkeer van Arthur een opsteker voor de Catalanen. Evenals De Jong kreeg de Braziliaan groen licht van de medische staf.

Alleen een wonder kan Barcelona nog aan de titel helpen. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, is de achterstand op koploper Real Madrid vier punten. Mocht de ploeg van Zinedine Zidane donderdagavond winnen van Villareal, is het eerste kampioenschap sinds 2017 een feit. Eerder dit seizoen hield Villareal de koploper nog op een 2-2 gelijkspel. Zowel Barcelona-Osasuna als Real Madrid-Villareal begint donderdagavond om 21:00 uur.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter