De oefencampagne van FC Barcelona gaat van start

FC Barcelona is afgelopen week begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel er nog veel spelers ontbreken staat voor de ploeg van Ronald Koeman woensdagavond al de eerste oefenwedstrijd op het programma.

Ronald Koeman miste in de eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen nog behoorlijk wat spelers, maar dit vulde de Nederlander aan met nieuwe grote talenten uit La Masia. Deze jongens zullen dan ook voor een groot deel ingezet worden tijdens de eerste oefenwedstijd, die FC Barcelona woensdagavond (19.00 uur) in het Estadi Johan Cruijff speelt tegen Tarragona.

Dinsdag sloten ook enkele internationals als Frenkie de Jong en Antoine Griezmann weer aan bij de selectie, evenals nieuwkomer Memphis Depay. De verwachting is dat zij nog niet in actie komen tijdens dat duel. Zaterdag speelt FC Barcelona de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan spelen de Catalanen in het Estadi Johan Cruijff tegen Girona (19.00).

Afsluiting voorbereiding

Na het duel tegen Girona richt FC Barcelona zich langzaam op de competitie. Met een korte trainingsstage in Baden-Württemberg van 28 juli tot 2 augustus gaat FC Barcelona zich daadwerkelijk voorbereiden op het seizoen. De Catalanen willen zich tijdens een oefenduel met Stuttgart (31 juli) echt gaan testen. Tot slot hoopt FC Barcelona in een vol Camp nou de Gamper Cup te kunnen spelen tegen Juventus. Echter is dit nog niet officieel aangekondigd.

Voor FC Barcelona begint het nieuwe seizoen in de Liga op zondag 15 augustus. Dan neemt de ploeg van Ronald Koeman het op tegen Real Sociedad (20.00 uur).

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter