De rugnummers van FC Barcelona voor het seizoen 20/21

Nu de transfermarkt gesloten is weten we definitief welke spelers er in de selectie van FC Barcelona zitten voor komend seizoen. Zwaargewichten als Luis Suarez, Arturo Vidal, Ivan Rakitic en Nelson Semedo vertrokken en dat heeft geleid tot een herstructurering van de rugnummers van de selectie.

De club heeft dinsdag, na het sluiten van de transfermarkt, de officiële nummers voor dit seizoen bekend gemaakt. Het meest opvallende is dat Martin Braithwaite het rugnummer van Luis Suarez overneemt. De nieuwe nummer 9 werd deze zomer in verband gebracht met een vertrek bij de club, maar zal tot zeker januari de rol van Suarez overnemen.

Riqui Puig en Ronald Araujo zullen aan de A-selectie van FC Barcelona toegevoegd worden. De Uruguayaanse verdediger koos voor nummer 4 die Rakitic, Riqui Puig speelt komend seizoen met rugnummer 12. Matheus Fernandez, die nog niet veel in actie kwam voor de Catalanen, speelt dit seizoen met rugnummer 19.

Ook de andere nieuwkomers binnen de selectie hebben inmiddels een nummer uitgekozen. Trincao krijgt 17, Pedri neemt rugnummer 16, Pjanic 8 en Sergiño Dest gaat met nummer 2 spelen. Carles Aleña zal wederom met 6 gaan spelen, terwijl Coutinho 14 zal dragen. De rest van de ploeg zal hun nummer behouden, behalve Ansu Fati die komend seizoen nummer 22 zal dragen.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter