De toekomst van Camp Nou

Het bestuur gaat geen nieuw stadion op een nieuwe locatie bouwen, zo kondigde voorzitter Sandro Rosell maandagavond aan in een persconferentie.
Rosell: “Camp Nou is onderdeel van ons collectieve geheugen. Het is het grootste stadion in Europa en is een icoon van de stad Barcelona”.
Er waren verschillende mogelijkheden voor een nieuwe locatie maar om financiële redenen kiezen ze voor een renovatie van het huidige Camp Nou. Barcelona speelt sinds 24 september 1957 in Camp Nou.
De bouw van een volledig nieuw stadion wordt geschat op 1,2 miljard euro terwijl het hervormen van Camp Nou 600 miljoen euro zou kosten. Daarvan zijn 420 miljoen euro daadwerkelijk voor de renovatie van het stadion.
Naast de renovatie van het Camp Nou zal 180 miljoen euro worden uitgegeven aan de bouw van een nieuw Palau Blaugrana (sportarena) en een Espai Barça, een omgeving voor de supporters van Barcelona.
Als de socios tijdens een referendum op 5 of 6 april voor de thuiswedstrijd tegen Betis Sevillla instemmen met de plannen, dan kunnen de werkzaamheden in mei 2017 van start gaan. De renovatie zal tot uiterlijk februari 2021 duren en tijdens de werkzaamheden kan Barça zijn thuiswedstrijden gewoon op vertrouwde bodem afwerken. De plannen behelzen een modern onderkomen met 105.000 zitplaatsen en een dak.

Barcelona sluit uit dat het nieuwe Camp Nou een commerciële naam krijgt, al kan het stadion wel ‘een achternaam’ krijgen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld Camp Nou Intel. Door een dergelijke constructie kan Barcelona in een periode van 20 à 25 jaar een bedrag van 150 miljoen euro opstrijken.

IMG_0922      IMG_0921

Facebook
Twitter