Dembélé Bezorgt Barcelona In Blessuretijd Punt Tegen Atletico Madrid

FC Barcelona heeft zaterdagavond met veel geluk een punt overgehouden aan de topper tegen Atletico Madrid. Een inspiratieloos Barcelona kwam tien minuten voor tijd op een 1-0 achterstand tegen door Diego Costa, maar in de slotfase zorgde Ousmane Dembélé voor de 1-1 en een punt.

In een onderlinge confrontatie tussen FC Barcelona en Atletico Madrid werd bepaald wie er na speelronde dertien de koploper in de Liga zou worden. Ernesto Valverde moest het in Madrid zonder de geblesseerde Philippe Coutinho en Ivan Rakitic doen. De coach zag bovendien Sergi Roberto vlak voor rust uitvallen met een hamstringblessure. De blessure van Sergi Roberto was ook het enige wat er in de eerste helft gebeurde, want beide ploegen creëerden in de eerste 45 minuten niets.

De fans hoopten op een spektakel in de tweede helft, maar ook dat bleef uit. FC Barcelona drong aan, maar wist ook in de tweede helft nauwelijks voor het doel van Atletico Madrid te kopen. Een zeer defensief Atletico Madrid zorgde ervoor dat Barcelona niet in het spel kwam en wist er zelf zo af en toe uit te komen. Maar gevaarlijk werden beide ploegen niet.

Toch werd het duel tien minuten voor tijd opengebroken door de thuisploeg. Diego Costa zorgde vanuit de hoekschop verrassend voor de 1-0 voor Atletico Madrid. Even leek het erop dat de Madrilenen de koppositie over zouden nemen van een inspiratieloos FC Barcelona, maar in de blessuretijd was het de veelbesproken Ousmane Dembélé die Barcelona op 1-1 bracht. De club was in de afgelopen weken zeer kritisch over het privéleven van Dembélé, maar in de negentigste minuut schoot de Fransman de gelijkmaker achter doelman Oblak.

Barcelona blijft door het gelijkspel koploper in de Liga, maar Sevilla kan zondag bij een overwinning de koppositie overnemen. Komende week speelt Barcelona in de Champions League. Dan is PSV de tegenstander.