Dembele maakt indruk bij Barcelona in oefenwedstrijd tegen Juventus

FC Barcelona speelde in de nacht van dinsdag op woensdag een interessante oefenwedstrijd tegen Juventus in het Amerikaanse Dallas. De krachtmeting met de Italiaanse grootmacht eindigde in een gelijkspel: 2-2. Ousmane Dembele was de grote man met twee fraaie doelpunten.

Xavi besloot om zonder Nederlanders te beginnen aan de wedstrijd. Zowel Memphis als Frenkie de Jong begon op de bank. Wel aan de aftrap stonden onder meer Aubameyang, Lewandowski én Ousmane Dembele. Laatstgenoemde stal de show in de eerste helft. Na iets meer dan een half uur spelen wist de Fransman zijn ploeg op voorsprong te zetten. Met een fraaie dribbel passeerde hij meerdere tegenstanders, waarna hij ook nog wist te scoren met een hard schot in de verre hoek. Niet lang daarna kwam Juventus op gelijke hoogte door een treffer van Moise Kean. Toch ging Barcelona met een voorsprong de rust in, want een minuut na de gelijkmaker was het opnieuw Dembele die het net wist te vinden.

In de tweede helft werd er door beide teams veel gewisseld. Zo kwamen bij Barcelona naast de Nederlanders ook spelers als Raphinha, Gavi en Ansu Fati binnen de lijnen. Gescoord werd er niet meer door de Catalanen, die de voorsprong niet wisten vast te houden. Juventus was nog één keer trefzeker, waardoor dit oefenduel in een gelijkspel eindigde. Opnieuw was het Kean die wist te scoren.