Dembélé neemt FC Barcelona bij de hand; Pedri imponeert

FC Barcelona trakteerde de fans zondagavond opnieuw op een geweldige show. De ploeg van Xavi Hernández vervelde, net als tegen Napoli, en wonnen in het eigen Camp Nou met maar liefst 4-0 van Athletic Bilbao.

Voor de Nederlands bij FC Barcelona werd het een geweldige avond, maar ook voor invaller Dembélé. De aanvaller was na rust van groot belang voor de Catalanen. De Fransman zorgde namelijk vlak na rust met een hard schot voor de 2-0 voorsprong van de Catalanen. Aubameyang zette Barcelona in de eerste helft al op voorsprong, nadat Piqué vanuit een hoekschop op de lat kopte.

Na de pauze schakelde Barcelona op met Dembélé en Frenkie de Jong, die beide na rust in de ploeg kwamen. Het tempo aan de bal ging bij vlagen omhoog en Athletic Bilbao werd hier en daar van het kastje naar de muur gestuurd. Vooral Pedri liet de fans op de banken staan. Hij stal de show met geweldige acties en een zeer effectieve panna.

Richting het einde van het duel was Athletic geklopt en kon Barcelona op zoek naar meer doelpunten. In absolute slotfase breide Barcelona de score uit. Luuk de Jong kon op aangeven van Dembélé voor de 3-0 zorgen en invaller Memphis Depay schoot ver in de blessuretijd, na opnieuw een assist van Dembélé, de 4-0 binnen voor de Catalanen.

Door de 4-0 zege keert Barcelona terug naar de vierde plaatst in de Liga met 1 punt achterstand op Real Betis, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Komend weekend neemt de ploeg van Xavi het op tegen Elche.