Denis Suárez keert terug naar Barcelona

Denis Suárez keert terug naar Barcelona. De club uit Catalonië meldde in juni al dat men gebruik zou maken van de terugkoopclausule ter waarde van 3,25 miljoen euro en die optie is nu dus definitief gelicht. Suárez komt over van Villarreal, waarvoor hij 48 wedstrijden speelde.

De 22-jarige Suárez speelde in de jeugd bij Celta de Vigo, maar ging op zijn zeventiende naar Manchester City. Een doorbraak aldaar bleef uit en dus haalde Barcelona hem in 2013 binnen voor het B-elftal. Na een prima seizoen meldde Sevilla zich om de aanvallende middenvelder op huurbasis over te nemen en na dat jaar kocht Villarreal de Spanjaard aan.

Barcelona regelde echter een terugkoopclausule en maakt daar nu dus dankbaar gebruik van. De afkoopsom in Suárez’ contract bedraagt vijftig miljoen en dinsdag zal hij de medische keuring doorlopen in Camp Nou. Na zijn 48 duels bij Villarreal, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en elf assists, zal Suárez willen meestrijden om een basisplaats op het middenrif onder Luis Enrique.

Facebook
Twitter