Doelpunt Griezmann hoogtepunt bij eenvoudige overwinning FC Barcelona

FC Barcelona heeft woensdag goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. De Catalanen plaatsten zich eerder al voor de volgende ronde van het miljoenenbal, maar na de 3-0 overwinning op Ferencvaros zijn de Catalanen zo goed als zeker van de groepswinst.

Barcelona speelde in Hongarije zonder Lionel Messi en doelman Ter Stegen. Zij kregen van Ronald Koeman rust. Maar ook zonder de sterspelers maakte FC Barcelona een prima indruk. De ploeg combineerde uitstekend en lieten Ferencvaros niet in de wedstrijd komen.

Na een kwartier spelen zette Antoine Griezmann FC Barcelona al op een 1-0 voorsprong. Het was ook meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De Fransman tikte de bal namelijk een hakballetje in het doel.

Vijf minuten later was het al 2-0 voor FC Barcleona, toen Braithwaite wederom een doelpunt op zijn naam zette. En na een half uur spelen besliste Ousmane Dembélé het duel. De aanvaller schoot vanaf de stip 0-3 raak, nadat Braithwaite werd aangetikt in het strafschopgebied.

In de tweede helft liet de ploeg van Ronald Koeman het lopen en kwamen onder meer Riqui Puig, Aleña en Konrad in de ploeg. De Catalanen schakelden een versnelling terug en kregen via Pjanic nog een grote kans. Barcelona wint het duel uiteindelijk met 3-0.

FC Barcelona speelt op 8 december het laatste duel in de groepsfase. Dan nemen de Catalanen het op tegen Juventus. Komend weekend is Cadiz de tegenstander.