Eerste puntverlies voor Koeman bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. De ploeg van Ronald Koeman kreeg het stugge Sevilla zondag niet over de knie. Door doelpunten van Luuk de Jong en Coutinho werd het in Camp Nou 1-1.

In Camp Nou greep Sevilla FC Barcleona vanaf de openingsfase van het duel bij de strot. Waar FC Barcelona in de afgelopen duels met veel snelheid en beweging speelde, lukte het Sevilla om FC Barcelona vanaf minuut één uit het tempo te halen. Na acht minuten was het zelfs raak voor de bezoekers, toen Luuk de Jong de bal tegen de touwen schoot vanuit een hoekschop. De Catalanen kregen de bal niet uit het strafschopgebied weg en Luuk de Jong schoot 0-1 binnen.

Maar lang kon Sevilla niet van die voorsprong genieten, want twee minuten later was het raak voor FC Barcelona. Navas onderschepte een pass van Messi op Alba, maar werkte de bal daarmee in de voeten van Coutinho. De Braziliaan kon vervolgens eenvoudig 1-1 binnen schieten.

Na de 1-1 werd het in Camp Nou een schaakspel waarbij beide partijen weinig ruimte weggaven. Sevilla gaf weinig ruimte weg en kwam zo nu en dan met een counter zeer gevaarlijk voor het doel van Neto. Daarbij mocht de ploeg van Koeman zo nu en dan hun handen dichtknijpen dat de bezoekers niet de voorsprong claimden.

Via Frenkie de Jong werd Barcelona in de slotfase van het duel nog een keer gevaarlijk toen de Nederlander zijn inzet naast het doel zag belanden, na een strakke voorzet van Busquets. Door de 1-1 morst FC Barcelona twee punten, maar wint het er misschien zelfs wel één.