Einde Europa League-avontuur voor FC Barcelona na nederlaag in eigen huis

FC Barcelona heeft zich donderdagavond niet geplaatst voor de halve finale van de Europa League. In Camp Nou, waar ruim 20.000 Eintracht Frankfurt-fans aanwezig waren, zagen zij hun ploeg met 3-2 winnen, waardoor de Duitsers over twee duels gezien met een 4-3 zege de halve finale bereiken.

FC Barcelona kende een zeer matige eerste helft in een volgepakt Camp Nou. De ploeg, waarbij Frenkie de Jong op de bank begon, was geen schim van de ploeg van de afgelopen maanden. En na vier minuten kreeg het dan ook al een strafschop tegen, na een domme overtreding van Garica. Kostiç schoot vanaf de stip zijn ploeg al snel op voorsprong.

Maar de bezoekers uit Duitsland bleven de bovenliggende partij en waren veel scherper in de duel. Het was tien minuten voor rust dan ook al 0-2, toen Borré een verwoestend schot in de kruising zag verschijnen. Twintig minuten na de pauze leek Kostic het duel in het slot te gooien toen hij in de verre hoek zelfs 0-3 maakte.

Vanaf dat moment, en met Luuk en Frenkie de Jong binnen de lijnen, begon FC Barcelona pas aan te vallen. Echter duurde het tot in de blessuretijd voordat Barcelona wist te scoren. Eerst scoorde Busquets een doelpunt vanuit buitenspel, maar even later wist hij met een hard schot wel de 1-3 te maken. Diep in blessuretijd kreeg N’Dicka zijn tweede gele kaart, na een elleboog bij Luuk de Jong. Memphis wist vanaf elf meter nog de 2-3 te maken, maar uiteindelijk bleek de alles of niets poging te laat te komen voor de Catalanen. Door de nederlaag is Barcelona uitgeschakeld in de Europa League en kan het zich richten op het slot van de competitie.