Excellerende Suárez zorgt voor droomfinale op WK

De droomfinale van het WK voor clubteams gaat er komen: de Zuid-Amerikaans kampioen River Plate, dat zich al geplaatst had voor de eindstrijd, krijgt Barcelona als tegenstander. De grootmacht uit Europa had Lionel Messi en Neymar niet nodig om eenvoudig te winnen van Guangzhou Evergrande, de kampioen van Azië. Luis Suárez was de held van Barcelona.

Suárez maakte een hattrick en daarmee was hij pas de tweede speler ooit die dat presteerde op het WK voor clubs: Pelé deed hem voor. Zijn eerste doelpunt maakte Suárez zes minuten voor rust, toen hij op de goede plek stond bij een afgeslagen schot van Ivan Rakitic. Suárez faalde niet: 1-0. De keeper van Guangzhou Evergrande ging niet vrijuit, maar de voorsprong van Barcelona (dat in de eerste helft 72 procent balbezit noteerde) was zeker terecht.

Als het Chinese team van Luiz Felipe Scolari nog hoop had op een goed resultaat, dan zal die hoop direct na de onderbreking vervlogen zijn. Andrés Iniesta had een wonderlijke pass in huis op Suárez, die zijn tweede van de wedstrijd maakte. Een kwartier voor tijd was het al helemaal over en sluiten, toen Munir El Haddadi aan de vlakte ging in het strafschopgebied. Een zekere strafschop was het niet; Suárez had er maling aan: 3-0.

De derde treffer haalde de urgentie wel wat uit het spel van Barcelona, dat in River Plate zondag een sterkere tegenstander treft. Het team van trainer Luis Enrique kreeg nog wel de nodige kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp. Of Barcelona zondag wel kan beschikken over de met nierstenen kampende Messi, is nog niet duidelijk.

Bron: voetbalzone.nl