FC Barcelona doet zichzelf te kort in EL Clasico

Real Madrid is zaterdagavond als winnaar uit de bus gekomen in El Clasico. Tegen FC Barcelona was de thuisploeg dodelijk effectief via de counter. Twee doelpunten in de eerste helft zorgde voor de 2-1 overwinning.

FC Barcelona zakt door de nederlaag naar de derde plaats in de Liga. Barcelona heeft de nederlaag vooral te danken aan de slechte eerste helft, waarin Real Madrid via de counter dodelijk effectief werd. Benzema hakte na een klein kwartier geweldig binnen na een snelle counter. Een kwartier later schoot Toni Kroos de 2-0 raak vanuit een vrije trap, nadat Dest de bal van richting veranderde.

FC Barcelona kwam in de eerste helft maar moeizaam in het eigen spel. De ploeg was slap in de duels, maakte veel foute keuzes en kwam moeilijk door de witte muur van Real Madrid.

In de tweede helft voerde FC Barcelona het tempo op in een regenachtig Madrid en kreeg het de nodige kansen. De 2-1 van Mingueza kwam dan ook niet uit de lucht vallen, na een voorzet van Jordi Alba.

In de slotfase ging FC Barcelona op zoek naar de gelijkmaker, maar was het Courtois die zijn ploeg op de been hield. FC Barcelona hoopte op een strafschop nadat Braithwaite naar de grond werd getrokken door Mendy. De strafschop bleef uit tot ongenoegen van FC Barcelona. In de absolute slotfase schoot Moriba nog een volley tegen de lat, maar verder dan 2-1 kwam Barça niet.