FC Barcelona haalt met Arthur eerste zomerse aanwinst in huis

FC Barcelona heeft de eerste aanwinst van de zomer in huis gehaald. De Catalanen versterken zich voor de komende zes seizoenen met Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, die overkomt van de Braziliaanse club Gremio.

De middenvelder moet het gat gaan vullen dat Andrés Iniesta afgelopen seizoen achterliet. De voormalig aanvoerder van de Catalanen vertrok voor een nieuw avontuur naar Vissel Kobe. Barcelona maakt 31 miljoen euro over aan Gremio voor Arthur plus negen miljoen euro aan variabelen. Het bedrag kan daarmee oplopen tot 40 miljoen euro.

Arthur tekent in de loop van de week een contract voor zes seizoenen bij FC Barcelona. Het 21-jarige talent krijgt bij Barcelona een ontsnappingsclausule van maar liefst 400 miljoen.

De Braziliaanse middenvelder begon in 2008 te spelen in de lagere categorieën van de Goiás Esporte Clube, waar hij afstudeerde tot hij zijn sprong in 2010 maakte naar Grêmio de Porto Alegre. Arthur maakte zijn debuut voor het eerste elftal, onder de orders van Luiz Felipe Scolari. Dat leidde tot een MVP in de Copa Libertadores 2017.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter